SADA doživite zelenu oazu
Zagrebačka županija je oduvijek bila “zelena oaza relaksacije“ za sve Zagrepčane te je tradicija turističke destinacije prati već dva stoljeća. Zagrebačka županija puna je kontrastnih krajolika iznimno pogodnih i privlačnih za otkrivanje i istraživanje biciklom. Velika ponuda biciklističkih staza i ruta može zadovoljiti široki spektar rekreativnih biciklista svih dobnih skupina. Krenimo u istraživanje na dva kotača.
Stopama svetog Martina
Kratka, ali vrlo pitoreskna gradska ruta po najužem centru i najatraktivnijem brijegu Dugog Sela, Martin Bregu, vodi vas u srce dugoselskih vinograda, vikendaškog naselja, izletničkog Martin Brega, ali i do ostataka najstarijeg spomenika štovanja svetog Martina u ovim krajevima, gdje je danas postavljena prva hrvatska stopa europskog kulturnog puta „Stopama sv. Martina“ .Vodimo vas manje prometnim, pitoresknijim cesticama, kombinacijom asfaltne i makadamske podloge, kako bi vam upoznavanje Dugog Sela bilo sigurnije i svakako zanimljivije.
Via Moslavina
Na području Ivanić-Grada i Kloštar Ivanića obilježene su dvije biciklističke rute s 30 cestovnih oznaka, 14 drvenih oznaka u šumi Žutica i Marča te 10-tak biciklističkih karti/tabli Savske i Moslavačke rute. Savska/plava ruta dugačka je 41,3 km, moslavačka/žuta ruta 37,7 km dok je najkraća moslavačka/narančasta dužine 25 kilometara.
Jaska Bike
Vozeći se biciklom mnogobrojnim označenim i neoznačenim stazama, šumskim putevima i cestama, upoznati ćete Jasku i okolicu na najbolji mogući način. Od laganih vožnji po ravnom terenu do brdskog biciklizma na Japetiću, Jaska ima ponudu za sve afinitete. Također, nudi Vam se mogućnost da iznajmite i isprobate električne bicikle (gradske ili brdske). Moderno spremište za električne bicikle nalazi se kod Glazbene škole Jastrebarsko, a bicikli se iznajmljuju putem automatiziranog Nexbike sustava naplate. Svakako preporučamo da skinete aplikaciju 'Jaska Bike,' naime aplikacija Jaska Bike će uz pomoć vašeg pametnog telefona sigurno voditi kroz 8 zanimljivih ruta različitih karaktera. Pomoću aplikacije već se prije samog puta možete se pripremiti i saznati o svemu što na toj ruti možete vidjeti ali i što vas na istoj očekuje.
Biciklom uz Kupu
Uživajte u vožnji biciklom pisarovinskim krajem stazom koja povezuje centar Pisarovine sa rijekom Kupom i opustite se pogledom na prirodu i zelenilo. Staza u cijelosti prolazi ravnim asfaltiranim putem, ne zahtjevna je, bez uspona te idealna za kraći obiteljski izlet. Uz ovu stazu također su tu i ruta sv. Vida, ruta izvora borovnica i kapela i ruta Titanik koja nosi naziv prema jedinstvenoj kući u Hrvatskoj i u svijetu, „Spomen kući Titanic 100“ s tematskim parkom i alejom breza.
Avanture po Samoboru
Samobor je idealna destinacija za kretanje na brdske avanture i istraživanje na dva kotača. 7 biciklističkih ruta namijenjene su biciklistima rekreativcima, te su osmišljene kao odgovor na sve veće potrebe posjetitelja za upoznavanje udaljenih dijelova Samobora biciklom. Tako uključuju laganije i ravne cestovne staze, pa sve do zahtjevnih brdskih, koje obuhvaćaju vrlo atraktivne šumske dionice i obilazak udaljenijih zanimljivih lokacija Samobora: Veliki Dol, Oštrc, Grgosova špilja, Stari grad Okić, Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje, kao i druge prirodne atrakcije i zanimljivosti, sve do skele u Medsavama. Najduža ruta duga je 30 km i vodi kroz Rude do Oštrca i istim putem nazad, a najkraća 10 km i vodi prema Otruševcu do Grgosove špilje, a potom nazad do Samobora.
Biciklom po svetonedeljskim jezerima
Upoznajte i istražite prirodne ljepote svetonedeljskih jezera, rijeke Save, Ornitološkog rezervata Sava-Strmec laganom i ugodnom vožnjom koja je pogodna za sve rekreativce te za obiteljske izlete. Rekreativnom vožnjom od 16 km uživat ćete u pogledu na jezero Rakitje, Orešje i Strmec.
Biciklom po Turopolju
Grad Velika Gorica sa svojom velikom mrežom pješačko-biciklističkih staza, kao i cijelo Turopolje od Posavine do Vukomeričkih gorica, idealan je prostor za biciklizam te rekreativno uživanje obitelji s djecom. Na prostoru grada, biciklisti mogu uživati u 35 kilometara uređenih biciklističkih staza koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice, kao i u smjeru prema Velikoj Mlaki.
Zelinski bregi na dva kotača
Biciklističke staze po zelinskim bregima i putevima Zelinske gore zamišljene su tako da se upoznaju brežuljci zelinskog vinogorja, koji su izazov zbog mnogih strmih uspona i spustova, tako i zbog najljepših vidikovaca koje si možete zamisliti. BK „Bregdown“ uređuje biciklističke downhill staze na Kladešćici. Ljubitelji adrenalina mogu se upustiti u ekstremnu vožnju kroz uređenu šumsku stazu punu opasnih zavoja, uskih prolaza i visokih skakaonica. Na raspolaganju su vam također i Amaterska ruta, Lonjska ruta i Vinska ruta.
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na Slažem se.