RUGVICA

Općina Rugvica je jedna od općina Zagrebačke županije nastala 1993.godine ,odvajanjem od općine Dugo Selo. Čine ju 23 naselja rasprostranjena po površini od 93,73 km2 .Svojim smještajem ova općina na sjeveru graniči sa Zagrebom ,na istoku sa Dugim Selom , na jugu sa Ivanić Gradom a zapadnu granicu čini rijeka Sava koja ju dijeli od općine Orle. Općina je dobila ime po naselju Rugvica koje se nalazi u centralnom dijelu općine. Sam smještaj ovog sela uvjetovao je da je ono obrazovno, političko i gospodarsko središte . Tu je zgrada Osnovne škole Rugvica , Školska sportska dvorana i zgrada lokalne uprave općine Rugvica smještena uz Vatrogasni dom. Tu se nalazi i najveća najveća gospodarska zona . Ovaj prostor je u prosjeku na 300 m nadmorske visine i oduvijek je omogućavao bavljenje poljoprivredom a plodna tla uz Savu stoljećima su omogućavala obiteljima proizvodnju hrane za vlastite potrebe . Ovaj nekad izrazito poljoprivredni kraj krajem 20 .stoljeća počeo je poprimati nove obrise a zbivanja tijekom Domovinskog rata i kasnije su utjecala su na to da je ovaj prostor znatno promijenio svoja demografska i gospodarska obilježja.
Destinacije
Designer Outlet Croatia
Designer Outlet Croatia nova je i jedinstvena shopping destinacija smještena nasuprot robne kuće IKEA, u trgovačkoj zoni Rugvica, na površini od oko 15.000 četvornih metara. Tu možete pronaći više od 100 fashion i lifestyle brandova. Arhitektura Outleta inspirirana je hrvatskim regijama, pa su u njemu, uz ostalo, sagrađene replike dubrovačkoga gradskog tornja i kule Lotrščak.
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na Slažem se.