Michelinova zvjezdica stigla u Zagrebačku županiju, otkrijte prvi fine dining s ovom oznakom u blizini Zagreba

JEDANAESTI RESTORAN U HRVATSKOJ


Michelinova zvjezdica stigla u Zagrebačku županiju, otkrijte prvi fine dining s ovom oznakom u blizini Zagreba


Jastrebarsko, 15. lipnja 2023. - Hrvatska gastronomija bogatija je za još jednu Michelinovu zvjezdicu, onu Vinarije Korak koja se smjestila na obroncima Plešivice u neposrednoj blizini hrvatske metropole. Prva je to prestižna zvjezdica u Zagrebačkoj županiji, a dodatna je potvrda da je Zagrebačka županija kao turistička destinacija pravi izbor za ljubitelje fine dininga i vrhunskih vina. Održivost i ekološka prihvatljivost jedan je od ciljeva turizma ove županije, a to u svojem pripravljanju jela i kvalitetom namirnica potvrđuje Bernard Korak, zbog čega su iz Michelina ovome restoranu pridodali još jednu oznaku - Michelin Green Star.


Prvi je to restoran, izuzmemo li Noel iz Zagreba, s ovom prestižnom oznakom u kojem možemo uživati u izvanrednim jelima i vinima, gledajući destinacije od Primorja i Jadrana pa sve do Slavonije. Iz Michelina, u opisu restorana ističu kvalitetu jela, dva degustacijska jelovnika i lokaciju restorana s pogledom na vinograde na brijegovitim padinama Plešivice, a cjelokupno iskustvo i uslugu nazvali su pažljivim i elegantnim. Inače, dobro je poznato da na obiteljskom imanju Korak, kojim u sinergiji upravlja četvrta i peta generacija, svi članovi obitelji doprinose predanoj proizvodnji vrhunskih vina, hrane i doživljaja.


Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta pozdravljaju odluku prestižnog vodiča, a direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović naglašava vrijednost ove „zvjezdice“ za hrvatski kontinentalni turizam: „Iskrene čestitke Bernardu, ali i cijeloj obitelji Korak. Iza ove izrazito važne zvjezdice kriju se desetljeća neumornog rada i truda više generacija. Vinariji Korak je ovo zasigurno kruna na sva jela i vina koja stvaraju s ljubavlju, a mene osobito veseli zelena zvjezdica koju im je Michelin dodijelio. Održivost i ekološka prihvatljivost svega što radimo iz dana u dan dobiva na značaju, a pozivam sve u regiji da im ovo priznanje bude na poticaj“.


Ovo je samo još jedna potvrda da smo turistička destinacija sa zasluženim mjestom i na gastronomskoj karti svijeta. Hrvatska se trenutno može pohvaliti s ukupno 11 restorana, nositelja, ove prestižne oznake s obzirom na to da su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) uspješno zadržali svoje zvjezdice u ovome ciklusu dodjele.


Michelinova zvjezdica predstavlja snažan pečat i potvrdu vrhunske načina pripreme jela i kvalitete namirnica u pripremi jela. Više o ocjeni Vinarije Korak i drugih restorana iz vodiča možete pronaći na stranicama prestižnog Michelinovog vodiča.


Kontakt za medije: Ivana Alilović, tel: 01 4873 665, info@visitzagrebcounty.hr

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na Slažem se.