Okus tradicije
Krilatica „s farme na stol“ u Zagrebačkoj županiji nije pomodnost, nego način života, oduvijek. A stol nije nimalo malen. Zeleni zagrebački prsten većinom je ruralni kraj; s ovih plodnih polja hrana je stizala i još uvijek stiže u Zagreb. Dobar dio danas poznatih i omiljenih tradicionalnih recepata izvorno je nastajao baš ovdje, u ovim selima, od namirnica koje su bile bliske i dostupne, a vrijedne ruke pretvarale su ih u jednostavna svakodnevna jela ili svečanu gozbu za obitelj. Jaja, mliječni proizvodi, brašno, krupica, u rjeđim prilikama meso, sezonsko voće i povrće iz vlastitog vrta – sve je to temelj domaće kuhinje zagrebačke okolice. Cijelo područje, i Prigorje, i Moslavina, i Turopolje, i Jaska, i Samobor, i Zaprešić, svi njeguju sličan kulinarski identitet, no opet svaki kraj ima svoje posebnosti i autohtone specijalitete. Restorani i domaćinstva Zagrebačke županije cijene tradiciju i jedva čekaju da obilno ispričaju svoju priču na tanjuru – na vama je da ih posjetite i istražite.
Kod špilje
Poznat i kao Grgos, po imenu vlasnika, restoran koji se doslovno nalazi kraj špilje u Otruševcu omiljena je vikend destinacija gradskih šmekera. Razlog je tehnički izvrsna kontinentalna kuhinja temeljena na lokalnim namirnicama, ali s otmjenim tretmanom. Seljačka elegancija, u najboljem smislu, i to u mirnom, zelenom okruženju i dobroj atmosferi.
Gabrek 1929.
Broj u imenu doista označava godinu utemeljenja. Mnogo je to tradicije, pa ekipa Gabreka lokalnu domaću kuhinju ima u malom prstu. Naglasak je na mesu i gljivama, i ako vas zanima kako izgleda bogati samoborski obiteljski ručak, došli ste na pravo mjesto. Ne propustite probati juhu od gljiva.
Restoran Karlo
Ponosni vlasnik terase s možda najljepšim pogledom na plešivičke vinograde, Karlo je perjanica plešivičke scene. Neka vas ne zavara rustikalna drvena kućica – sve što uđe u kuhinju svježe je i domaće, no tanjuri koji izlaze male su majstorije ugodne i oku i nepcu.
Zeleni papar
Popularan izbor za nedjeljne ručkove ili prigodne proslave, Zeleni papar pouzdan je u pripremanju klasika hrvatske kuhinje, ali, dakako, najviše naginje na lokalnu stranu. Ne robuje trendovima, već suvereno hoda utabanom stazom, a goste osvaja i srdačnost domaćina.
Restoran Potkova – Trajbar team
Restoran Potkova usred golemog i elegantno uređenog imanja konjičkoga kluba iza Zaprešića ambijentom, poslugom i klasičnom kuhinjom odskače od ruralnog okruženja te čini da se gosti osjećaju kao davno izumrla aristokracija na ladanju.
Ljubekov gaj
Zamislite mirno seosko imanje na vrhu brdašca, toplinu drva, domaću prigorsku kuhinju sparenu s vinima iz vlastite proizvodnje, prostrano dvorište i dobili ste Ljubekov gaj. Ovamo se dolazi radi ugođaja i odmora isto koliko i radi poštene i obilne rustikalne hrane.
Restoran Ivančić
Na vinorodnoj Plešivici, nalazi se obiteljski restoran s kombinacijom tradicionalnog i modernog ugostiteljstva te prekrasnim pogledom. Gastronomska ponuda začinjena je vinima proizvedeni u vlastitom podrumu.
Mon Ami
Ne biste očekivali kvalitetan riblji restoran starog kova u Velikoj Gorici, ali upravo to dobit ćete u elegantnom Mon amiju. Osim jadranskih, tu su i klasični kontinentalni specijaliteti, a dugu tradiciju i kvalitetu vodič Michelin nagradio je preporukom.
Seosko gospodrastvo 'Slavagora'
U srcu Samoborskog gorja, smjestila se Slavagora, a na lokaciji koja pruža predivan pogled na brežuljkasti krajolik, stari Okić grad, Zagreb i okolicu smjestilo se Seosko obiteljsko gospodarstvo Kuzmanović – Slavagora.  Kuće su uređene poštujući tradicijsku arhitekturu ovog kraja, a tradicija je i ono što se nudi na stolu, vina, rakije i sokovi iz vlastite proizvodnje, te izvrsna domaća kuhinja.
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na Slažem se.